
ارسلان امیری از زلاوا می گوید
متفاوت ترین اثر در متفاوت ترین جشنواره
فیلم سینمایی «زالاوا» نخستین فیلم بلند سینمایی «ارسلان امیری» که به تهیهکنندگی «روحالله برادری» و «سمیرا برادری» و با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی ساخته شده، یکی از متفاوت ترین آثار حاضر در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر است.
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی سینماآفیس به نقل از روابط عمومی بنیاد فارابی، ارسلان امیری کارگردان این فیلم در خصوص ایده ی اولیه این اثر عنوان داشت: باوری که پدرم از یک افسانه قدیمی داشت، محرک من برای ساختن زالاوا بود. این فیلم نوعی از وحشت، ترس و واهمه را در دل خود دارد، اما نمیخواستم آن را به سمت ژانر و ساختاری که کلیشه شده ببرم. مسئله «زبان» برای فیلم بسیار مهم است. بخشی از این اهمیت مربوط به قسمت تجاری اثر میشود و بخشی دیگر در رابطه با اتمسفر فیلم است. امیدوارم که شرایطی رقم بخورد که با حفظ پروتکلها، مردم بتوانند به تماشای آثار جشنواره فیلم فجر بنشینند.
این کارگردان درباره داستان و مضمون این فیلم عنوان کرد: عنوان فیلم «زالاوا»، کُردی است و در رسمالخط زبان کردی، بهصورت زال ئاوا به نگارش درمیآید که به معنی زالآباد است. «زال» هم به معنای پیر سفیدمو است؛ اما عمدا در شیوه نگارش برای عنوان فیلم، آن را بهصورت «زالاوا» درآوردیم. داستان فیلم به یک ماجرای واقعی میپردازد که سالها پیش در روستا و پاسگاه منطقه دره سفید و زالاوا به وقوع پیوسته است. ماجرایی که احتمالاً نیمی از آن از نظر اهالی این منطقه، واقعی و ترسناک است.
ارسلان امیری در ادامه با اشاره به ویژگیهای نخستین تجربه کاری خود گفت: تجربه ساخت اولین فیلم سینماییام، جذاب و این کار برای من پر از لحظات خوب و هیجانانگیز بود. همواره فکر میکردم برای ساخت اولین فیلم سینماییام خیلی باید سختی بکشم، ولی پس از گذر از دشواریهای اولیه که برای اکثر فیلماولیها یکسان است، و با این که شرایط کار، بسیار سخت و دشوار بود، در روند کار، آن طورها هم سختی را حس نکردم. مهمترین دلیل آن داشتن تهیهکنندهای بود که تمامقد پای این فیلم، ایستاد تا ساخته شود. سمیرا برادری با همراهی پدر بزرگوارش روحالله برادری مشترک عهدهدار تهیه فیلم شدند و این ترکیب شور و تجربه در پدر و دختر راهگشای دشواریهای فیلمی شد که ساخت پرریسکی داشت